Saunahue

Saunahue
Mange spørger os hvorfor man har hue på i sauna? Her kommer svaret.

Beskytter hår, hoved og ører

En saunahue (eller saunahat) beskytter håret og hovedbunden mod udtørring. Når man går i saunagus kan dampen desuden føles meget varm på toppen af ørerne og det er derfor rart med en hue der skærmer.

Få mere ud af sauna

Vigtigst af alt så undgår man overophedning med en saunahue. Varmen stiger som bekendt opad og hvad sidder øverst på din krop? Det gør dit hoved. Du kan derfor nå at blive for varm i hovedet og risikere at skulle forlade saunaen inden resten af kroppen har fået den fulde effekt af gusen. Med en saunahue sørger du for at kroppen bliver mere jævnt varmet op og du kan holde længere i varmen.

En blidere overgang mellem varme og kulde

Saunahuen kan desuden også være rar at beholde på udenfor saunaen, når vinteren sætter ind, hvor den holder lidt på varmen og giver en blidere overgang mellem varme og kulde. Hvis du har tendens til at blive en smule svimmel ved skift mellem varme og kulde kan en saunahue også være en god ide.

Alt i alt kan en saunahue gøre en omgang saunagus langt mere behageligt. Har du ikke en saunahue eller har du glemt den derhjemme, kan du købe en saunahue af filt hos Skovgus for 75 kr.

Læs mere: