Stress op for at stresse ned

Stress op for at stresse ned

Ja, det lyder paradoksalt at vi skal stresse op for at stresse ned. Men der er noget om snakken. Vi lever i dag meget behagelige liv med termoruder, gulvvarme, aircondition og sædevarme i bilen. Mad er blevet nemt tilgængeligt og vi behøver ikke røre os ret meget. Alligevel er vi meget stressede i vores hoveder, da vi er bygget til den kortvarige stress (flygt fra rovdyret!) men ikke den langsigtede som bekymringer om økonomi, eksamener, arbejde osv. Ved at introducere kortvarig sund stress, som varme, kulde, vejtræningsøvelser og træning kan vi blive mere modstandsdygtige overfor den langvarige stress.

Så selvom dit hjerte begynder at galopere derudaf, du bliver rastløs og har lyst til at løbe væk, når du sidder i en varm sauna, så virker den kortvarige stress faktisk afstressende på kroppen i det lange løb. Du vil opleve at det med tiden bliver nemmere og nemmere for dig at sidde i varmen og forholde dig helt roligt i en stressende situation. Den evne kan du tage med dig videre ud i din hverdag.

Når du går i sauna bremses stresshormonet kortisol. Det er det hormon vi producerer rigtig meget af når vi er stressede og som er det hormon der vækker os midt om natten, når vi er i en stresset periode. Det er derfor ikke unormalt at du kan opleve at få en bedre nattesøvn efter saunagus, da du bringer dine stresshormoner ned.